The Pleasure Seekers

När garagerocken faktiskt utvecklades och hade sin storhetstid, på 1960-talet, tänkte man inte på garagerock som en genre – det var helt enkelt den tidens rock, och den hade inget särskilt namn. Genren garagerock har således uppkommit i efterhand som ett sätt att beskriva tidens musikaliska strömningar. Ett av de band som var aktiva just på 1960-talet, och som således spelare garagerock trots att de själva inte kallade det för garagerock, var The Pleasure Seekers. Även om The Pleasure Seekers spelade den typ av musik som var rådande på 1960-talet, var de också speciella för sin tid – de tillhörde nämligen minoriteten garagerockband som bara hade kvinnliga medlemmar.

The Pleasure Seekers bildades år 1964. Bandets ursprungliga medlemmar var systrarna Patti och Suzi Quatro, Nancy Ball (som spelade trummor), Mary Lou Ball (som spelare gitarr) och Diane Baker (som spelade piano). Ytterligare en av Quatro-systrarna, Arlene Quatro, ersatte så småningom Baker. Bandet ska ha fått idén till sitt namn genom att slå upp ordet ”hedonist” i ordboken. Definitionen av ordet var ”pleasure seeker”.

Efter att bandet övat tillsammans några veckor utmanade Patti Quatro ägaren till den populära tonårsnattklubben The Hideout att ge dem en tid på hans scen. De fick en tid bara två veckor senare, och började direkt att bygga en fanbas och bli välkända på den växande musikscenen i Detroit. Bandet spelade in sin första skiva samma år som de bildades, när systrarna Quatro var 15 respektive 17 år gamla.

År 1968 var The Pleasure Seekers ett av de första rockbanden som bara bestod av kvinnor som skrev ett kontrakt med ett stort skivbolag, i detta fall Mercury Records.

Något som alltid har varit sant, och som fortsätter att vara sant än idag, är att kvinnor som är kända för allmänheten (oavsett om de är artister, politiker, programledare eller något annat) döms mer för sitt utseende än män i samma situation, och att det talas mer om kvinnornas utseende överhuvudtaget. Som kvinnlig artist kan det därför vara viktigt för självförtroendet att korrigera sina tänder, om de är sneda. Du kan få hjälp med tandreglering i Stockholm på Tandreglering Danderyds Sjukhus, oavsett om du är artist eller inte.

Taggar: