Gör garaget till replokal

Vad är egentligen ett garageband? Självklart görs här kopplingen automatiskt till garaget som byggnad, med tanke på namnet. Benämningen är nog tänkt som en metafor för ett tämligen okänt band som harvar i det dolda för att sedan (förhoppningsvis) bli kända. Att repa i ett garage är en klassisk företeelse, trots att förråd och liknande utrymmen säkert är minst lika vanligt förekommande som replokaler. Ett garage, särskilt i anslutning till en villa, är dock en utmärkt lokal för att komma igång med musicerandet. Här ska vi ge tips om hur du kan anpassa garaget för detta syfte, samt hur du kan kombinera det med annan funktionalitet – som alternativ till vinkällare, exempelvis.

Multifunktionellt garage

Varför inte kombinera musikintresset med förvaring av vin och annan dryck i ditt garage? Att bygga upp en samling med härliga vinflaskor är ofta en kostsam historia, där du dessutom får slita med att bära hem inköpen från Systembolaget. Så behöver det dock inte vara. Genom att köpa ditt vin på Vinoteket kan du få dina flaskor levererade direkt hem till dig. Vinoteket har dessutom mycket konkurrenskraftiga priser, vilket innebär att du får mycket dryck för pengarna. Här erbjuds flertalet paket med viner av hög kvalitet, där du kan spara mycket pengar på att exempelvis välja ”Månadens deal”. Flaskorna förvarar du med fördel i särskilda vinställ i ditt garage, om du inte satsar på en vinkyl eller två.

Coolaste garaget i kvarteret

Tänk dig själv att dels kunna bjuda in ditt band att repa i garaget och dels ha möjligheten att bjuda på gott vin från Vinoteket en lördagskväll! Det kommer garanterat bli mycket populärt. Hur inreder du då ditt garage för att funka med rockandet?

Till att börja med behöver du förstås ha elanslutning till garaget, annars är det något av det första du bör fixa – om ni inte tänkt spela unplugged, förstås. Ytterligare en viktig aspekt, om du inte bor ute på landet utan grannar, är att tänka på ljudisoleringen. Att isolera tak och väggar med tomma äggkartonger är en lösning om du inte vill satsa på dyrt isoleringsmaterial; det brukar fungera riktigt bra beroende på hur lokalen är byggd i övrigt.

Bra och välfungerande belysning är också ett måste för en lyckad replokal. Trots allt är det bra att ni ser vad ni spelar. En välriktad belysning gör också otroligt mycket för trivseln och stämningen. Kanske kan du satsa på scenlampor som förstärker rockkänslan ytterligare ett snäpp? Även ett garageband måste trivas och känna sig proffsiga i sitt musikutövande.

Med tanke på din vinsamling från Vinoteket så är det bra att ladda upp med ett sortiment av olika vinglas, så att du ständigt står redo att bjuda dina bandmedlemmar på ett glas vin!