Svenska band inom Garage rock

Garagerock är en musikgenre och finns i många länder. Innan garagerocken blev en populär musikstil lyssnade många på brittiska band som The Beatles och The Rolling Stones som fungerade som föregångare till garagerocken. Dock tillkom inte namnet garagerock förrän senare då band gjorde inspelningar där ljudbilden var rå och slarvig. Många band som ville bli kända, övade i sina garage därav namnet. De flesta band blev kända på lokalorten men nådde inte den stora publiken. Musikstilen har vidareutvecklats till 80-och 90-talens grungerock och inspirerat till andra stilar som till exempel punkrock.

Sångaren i The Hives till Musikhjälpen

Sångaren i the Hives ska leda årets Musikhjälpen tillsammans med Kodjo Akolor och Little Jinder. I sex dagar ska de låsas in i Musikhjälpen-buren för att leda programmet och inte äta något annat än flytande föda. Pelle Almqvist tror inte att det kommer att bli ett problem då han älskar soppa och inte har så stort kaloribehov. Det han tror kan bli ett större problem är sömnen. Eftersom han inte har så stort sömnbehov tror han att det kan bli svårt att sova under de sovpass som programledarna kommer att ges. Bandet som Pelle Almqvist är med i, The Hives, har varit med och bidragit till pengainsamling under tidigare år.

Garageband från Sverige

Förutom bandet The Hives som man räknar som ett svenskt garageband, finns också det svenska bandet The Nomads. Bandet bildades 1980 i Solna och de spelade in sin första singel, Psycho, 1981. De gav ut en mini-LP som heter Where the Wolfbane Blooms år 1983 och det albumet gjorde bandet mest populära utomlands. The Nomads nådde större framgångar i andra länder än i Sverige där de knappt aldrig var med i radio eller TV. De turnerade konstant och har under åren givit ut 20 album. De räknas som stilbildare inom sin musikgenre och band som The Hives, Backyard Babies och Hellacopters är band som har gått i deras fotspår.