New Found Glory

New Found Glory bildades i Florida 1997. Under sent 1990-tal uppstod det som skulle bli känt som “den andra poppunksvågen”, och New Found Glory var en del av den. Många musikkritiker och musikvetare menar till och med att de var ett av de banden som ledde genren, och att de tillsammans med Blink-182 skapade en mall för hela genren under tidigt 2000-tal. Deras betydelse för poppunken har med andra ord varit stor.800px-New_Found_Glory

De medlemmar som tog initiativet till bandets skapelse var Jordan Pundik (sång) och Ian Grushka (bas) som sedan tidigare spelat tillsammans, först i bandet Inner City Kids och senare i Flip 60. När Flip 60 bröt upp rekryterade de Stephen Klein för att spela gitarr. Han och Pundik hade lärt känna varandra tidigare, på Marjory Stoneman Douglas High School. De hade också spelat tillsammans i Fallview. Denna trio började spela tillsammans i Grushkas garage, och inte långt senare bjöd de in Joe Marino att spela trummor i gruppen. Kvintetten var fullständig när Chad Gilbert (gitarr) gick med i gruppen.

New Found Glorys framgångar började underground. De spelade in sin första EP i en väns lägenhet, och denna distribuerades av ett lokalt indiebolag, Fiddler Records. I samband med detta åkte bandet på en turné över hela USA:s östkust, och de sålde slut på den första upplagan av sin EP. Denna framgång nådde snart de större skivbolagen, och bandet skrev kontrakt med Eulogy Records. De spelade in ett fullt album, Nothing Gold Can Stay, men innan de hann släppa albumet kontaktades de av delägaren på Drive-Thru Records. Resultatet blev att Drive-Thru betalade 5000 dollar till Eulogy för att få licens för albumet, som sålde i fler än 300 000 exemplar.

Om du själv är medlem i ett band som försöker slå igenom, är det många saker att tänka på – förutom att skapa musik, vilket är tillräckligt i sig, måste man också hålla sig synlig på sociala medier och skapa kontakt med sina fans. Då kan det vara skönt att i alla fall inte behöva tänka på allt pappersarbete som följer med att vara musiker och egen företagare. Genom att låta Fakturino hjälpa dig med factoring får du en sak mindre att hålla reda på.

Taggar: