Blues Magoos

Blues Magoos var ett av de garagerockband som växte fram i USA längs med den atlantiska kusten under 1960-talet. Blues Magoos kommer från Bronx i New York, och bildades år 1964. Även om de började som ett garagerockband, skulle de bli mer kända som tillhörande genren psykedelisk rock, som de var pionjärer inom – de började spela psykedelisk rock redan år 1966.

När bandet bildades 1964 valde de först namnet ”The Trenchcoats”. Det var inte förrän bandet började rikta in sig på den psykedeliska genren som de bytte namn för att bättre passa deras nya musikaliska stil, först till Bloos Magoos och senare till Blues Magoos. De ursprungliga medlemmarna var Emil Thielhelm, som var sångare och gitarrist, Dennis LePore, som var gitarrist, Ralph Scala, som var sångare och spelade orgel, Ron Gilbert, som spelade bas och Jon Finnegan, som var trummis. Med den här uppsättningen medlemmar började bandet att skapa sig ett rykte på olika klubbar i Greenwich Village, men runt samma tid som de bytte namn och musikalisk genre bytte de också ut ett par medlemmar, närmare bestämt LePore mot Mike Esposito och Finnegan mot Geoff Daking.Psychedelic_lollipop

Gruppens första album, Psychedelic Lollipop, släpptes av skivbolaget Mercury Records år 1966, och den första låten på det albumet är också bandets största hit, nämligen ”(We Ain’t Got) Nothin’ Yet”. Den släpptes också som singel år 1967, och nådde nummer fem på de amerikanska topplistorna. Bandets efterföljande två album blev dock inte alls lika framgångsrika, och år 1968 splittrades bandet. De som har saknat Blues Magoos sedan dess blev därför säkerligen glada över nyheten att bandet släppte ett nytt album igen år 2014, mer än 40 år efter deras senaste, och att de åkte på turné under 2015.

Även om vågen av garagerockband längs med den atlantiska kusten är över för länge sedan, är Blues Magoos hemstad, New York, fortfarande en plats där musikalisk talang samlas. Många väljer därför att flytta till New York för att söka lyckan som musiker, och kanske hitta likasinnade bandmedlemmar. Om du är en av dem, och du behöver hjälp med alla praktiska detaljer som rör en flytt till USA, kan du kontakta Crown Relocations, en internationell flyttfira som specialiserar sig på flytt mellan länder.

Taggar: